Tuesday, November 8, 2011

Brüssel

Peale Pariisi võtsime ühe päeva vabaks ja jäime Leuvenisse, kuid siis sai meie järgmiseks sihtpunktiks Brüssel :D

Ühest pealinnast teise, kuid need linnad ei ole võrreldavad. Brüssel on üks veidramaid pealinnu üldse... kiire üleminek prantsuse keelele, nii suur multikultuursus ja väga veidrad vaatamisväärsused (pissiv poiss, pissiv tüdruk, pissiv koer, 9 palli...).


Alustasime Brüsseli külastamist Lõuna rongijaama juurest, et minna vaatama kirbuturule. Teel seda otsides, tuli meie juurde üks neiu, kes juhtumis otsis ka kirbuturgu ja kelle vanaema juhtumisi ka eestlane oli (elas eestis, aga nüüd surnud) ja temaga me siis üheskoos leidsime tee sinna.
Kirbuturg osutus kohutavalt suureks, mis tähendas, et järjekordselt, ei antud meile võimalustki lahkuda. Pluss avastasin, et Kotryna on kohutav antiigifänn... või vanakraamifänn... igatahes suutsime igaviku olla lihtsalt kogu selle kraami sees.


 Turult väljudes juhtusime kõndivat tervel antiigi tänaval....


õnneks ka natuke kultuuri... mingisugune klooster, tegelikult lihtsalt meie pikniku paiga kõrval

13. sajandist linnamüür, imeilus kohake, mida ei ole lihtne leida.

ja lõpuks pissiv poisike.... PS pöörake tähele panu onukesele. Ta laulis meile terve kontserdi manneken pissist :D

 Vaatasime ka peaväljakut, millest ma küll ei hakkanud eriti pili tegema, kuid peab tunnistama, et Prantsuse suursugusele see alla ei jää...
Käisime ka ühes kunsti näitusel: "The Age of Impressionism in Romania Nicolae Grigorescu". Mis oli lihtsalt supper näitus, Nicolae Grigorescu on kindlalt üks mu lemmik kunstnikke, ilusaks unistuseks oleks vanaduspõlves omada tema maali, mida siis lihtsalt päevad otsa vaadata ja unistada...



Ja siis päeva lõpetuseks veel natuke poodlemist, mis Brüsselis on minu meelest isegi vapustavam kui Pariisis.
Siis suundusime põhja rongijaama ( suutsime Brüsseli läbi käia :D ), millejaoks saime ka punastelaternate tänavast möödutud (üks imelikumaid paigutusi on juhtunud, et kui põhja rongijaamast väljuda, siis oleneb uksest, mida sa näed: kas punaste laternate tänavat või siis ärilinnaosa suurte pilvelõhkujatega...)


Loodetavasti on mul kunagi tahtmist ka ülejäänust vaheajast kirjutada... 
Doei.

1 comment:

Helen said...

sinu blogi lugedes saab ikka alati naerukrambid XD tore et sul kõik korras on ja kirjuta ka kunagi onju ?:D