Tuesday, November 8, 2011

Pariis, day 2

Ei saa just öelda, et oleks päev 2, kuid nädal aega hiljem on ka hea aeg postituse tegemiseks...

Päev 2 oli n-ö minu ja Kotryna päev, kus vanemad lubasid meid kahekesi linna peale. Eelmine päev oli linn selgeks saadud ja enam-vähem teadsime, kus mida leida. Mõtlesime teha enne lõunat Louvre külastuse, siis süüa, šopata ja Pompidu. Ühesõnaga väga kunstiline päev...

Päev algas prantsuse crossaintide ja imeilusa päikesega, kust edasi otsustasime Kotrynaga jalutada Louvresse.

Louvresse sisse saamine oli päris katsumus. Otsustasime, et lähme püramiidi alt, see selline natuke rohkem tagaukse moodi, vb veidi väiksem järjekord.... mitte just väga väike (kuid minu meelest oli väiksem küll :D)
Seisime siis järjekorra lõppu, kus oli silt 1 tund ootamist -.- mis isegi ei osutunud 1 tunniks vaid 20 minutiks ja tänu millele suutsime üksteist ära kaotada -.-

Kokkuvõttes, peale pikki pingutusi saime sisse (alla 18 aastastele on tasuta, isegi piletit ei anta), kuidagi moodi suutsime valida ühe teekonna, osta audioguide ja alata kunsti vaatamisega. Lihtsalt hämmastav. Meie vaatasime põhiliselt Euroopa skulptuurid, Prantsuse maalikunst (19. saj), Itaalia maalikunst (16. saj) vms, kõik kõige tähtsam sai vist siis vaadatud.... kuid see võttis umbes 4 tundi aega. 4 TUNDI LIHTSALT JALUTAMIST JA PILTIDE VAATAMIST!! Mis tähendab, et lõppus olime ,õlemad valmis tegema enesetappu, kui kohe ruttu süüa ja istuda ei saaks.

Louvre suutis meid ka nii ära väsitada, et kokkuvõttes jäi Pompidu  ära ja otsustasime, et šoppamine on parem tegevus (muide vaatasime ka mõndasid butiike, pm kaltsukaid, mis olevat kohutavalt popullaarsed Pariisis, ja ega olid ka külastajate arvu järgi, kuid need on isegi kallimad kui tavapoed... riided on ju unikaalsed. Mina jään vist ikkagi H&Mi juurde, mis on Prantsusmaal lihtsalt supper... kuigi ega Belgiaski halb ei ole :D)

Õhtul käisime veel söömaski vanematega, jällegi lihtsalt suurepärane toit, tutvusime ka ühtede Ameerika lenduritega ja siis väsimusest kokkuvarisemine pehmesse voodisse.

No comments: