Sunday, September 4, 2011

LAUNDRY DAY

Laundry day
 Laupäeval käisin koos yfukatega Laundry day festivalil, mis on tantsumuusika festival, kus osaleb üle 60 000 noore.  Ma arvan, et seda võib olla üsna raske ette kujutada, kuna meie laulupidudel enamik istub, kuulab vms. Kuid 60000 noort, kes kõik elavad kaasa, tantsivad, joovad, karjuvad, teevad ükskõik mida, et rahva seas välja paista.




Üks ebameeldiv külg festivali juures olid hinnad...
Kaasa ei tohtinud muidugi midagi võtta ja ülipalava ilma pärast läks kõvasti jooke. Sisenedes võisid 10 euro eest osta endale 8 piletit. 0,5 l vett (nagu ka õlu ja pepsi) oli 2 piletit ehk 2,5 eurot... mitte just väga odav.



Teine ebameeldiv osa oli praht.
Sõna otseses mõttes KÕIK viskasid oma joogi pudeli, söögi karbi või ükskõikmis prahi MAHA. Olenemata, kus sa seisad, kas lava ees, tantsupõrandal,  murul või prügikasti kõrval. Sai pudel tühjaks, viskad maha ja astud peale. logish -.-


 Muidu jäid üritusest ikka väga supper mälestused :D Ja kõik tänu suurepärastele tüdrukutele : Katie, Rebecca, Eleonora, Ignatia, Marie, Pauline (ja mina).


Kahjuks üritusele jõudmine ja sealt ära saamine ei ole nii lihtne.
Juba minnes saime maitsta esimest rongist mahajäämist, pole viga juhtub ikka. Läksime pileti müüja juurde ja ta koostas meile uue keerulise plaani, mis koosnes 3ümberistumisest, kuid millega jõudis Laundry dayle. Pean ütlema, isegi selle ülitäpse kirjeldusega, oleksime peaaegu valele ooteplatvormile läinud ja vb istusime vale rongi peale, kuid õnneks ainult aeglasema rongi peale, mis lõpuks viis ikkagi Antwerpenisse.

Tagasi tulek ei läinud nii lihtsalt.
Suutsime istuda rongile, mis pidi meid viima umbees tunni ajaga Leuvenisse, ilma ühegi ümberistumiseta, meie aga istusime rongi peale, mis viis meid Hasseltsisse, seegi umbes tunni tee kaugusel, nii Leuvenist, kui ka Antwerpenist -.- Ja ega me seda enne ei märganud, kui tuli silt Hasselts, mis on suht ainuke koht, mis oli tuttav ja millega saime üllatuse osaliseks, et hei, sai istusid just tund aega vale rongi peal...
Siis üks tüdruk ütles meile, et kõrval platvormi pealt läheb rong Leuvenisse. Eks me siis jooksime ja isegi jõudsime selle peale. Ainult, et see ei viinud, mitte Leuvenisse, vaid tuli Leuvenist ja viis Genti. Veel üks paanika hetk, sest me suutsime järjekordselt liikuda Leuvenist kaugemale ja kellaaeg oli siis juba üle südaöö, mis tähendab- mitte ühtki rongi Leuvenisse enne hommikut -.-

Õnneks sealne piletiinspektor oli piisavalt sõbralik ja lubas meil tühja rongiga pärast tagasi Hasseltsisse sõita (vähemalt lähemale). Siis helistasime perele ja mu ema sõitis meile siis järgi. Pean ütlema, et me suutsime talle ikka tõsise pettumuse valmistada. Nii siis täna, pühapäeval ei saanud ma Hasseltsisse minna (no pm, ma juba olin seal juba täna).
Nii siis olime kodus, tegime remonti, õppisime, treenisime kätelihaseid sulgpalliga.

Tegin ära oma kodutöö: kirjuta luuletus Hollandi keeles. Tegelikult kirjutasin eesti keeles, tõlkisin inglise keelde ja üritasin tõlkida ka flaami keelde, kuid õnneks mu vend tuli appi :D.

Üks veider seik koolist
"Kas sa tulid siia poliitilistel põhjustel, sest paljud inimesed lahkuvad sealsetest riikidest poliitilistel põhjustel"
WHAT??? mis põhjustel?? pole õrna aimugi, mida mulle selle lausega vihjati..

No comments: